Praktijkvoorbeelden samen wonen, werken en beslissen

Uit Handreiking gemeenschappelijk wonen
Versie door Peter Bakker (overleg | bijdragen) op 26 feb 2021 om 17:09 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Samen wonen, samen werken en samen beslissingen nemen, is niet altijd makkelijk. Om prettig met elkaar samen te kunnen wonen en leven is het belangrijk dat er duide...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Samen wonen, samen werken en samen beslissingen nemen, is niet altijd makkelijk. Om prettig met elkaar samen te kunnen wonen en leven is het belangrijk dat er duidelijke afspraken en procedures zijn, en dat je elkaar op een goede manier erop kunt aanspreken als de dingen niet gaan zoals je had verwacht.

In november 2018 was dit het thema van de ledenvergadering. Het bleek dat veel woongemeenschappen al inspirerende procedures en gewoontes hebben ontwikkeld om het samenleven zo plezierig mogelijk te maken. Besloten is om deze voorbeelden te verzamelen en beschikbaar te maken voor andere woongemeenschappen. Begin 2019 is een enquête gehouden over de gezamenlijke woonvisie, werving van nieuwe bewoners, omgangsvormen, betrokkenheid, nieuwe initiatieven, wijze van besluitvorming, vertrouwenskwesties en conflictsituaties.

Om nog wat meer reacties te krijgen, is de enquête eind 2020 herhaald, met wat minder vragen. Alle antwoorden plus een samenvatting zijn in de eerste week van mie op deze pagina te vinden.