VGW logo

LVGO-themamiddag De duurzame woongemeenschap

Hoe verminderen we onze footprint, via gemeenschappelijk wonen? Een woongemeenschap heeft niet alleen sociaal grote voordelen, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Door samen woonvoorzieningen te delen, ontstaan er mogelijkheden voor een meer duurzame leefwijze, die rekening houdt met de omgeving en het milieu. Welke mogelijkheden zijn er nog meer en welke keuzes maak je als woongemeenschap?

Zie verder bij de LVGO

24-06-2022


Cooplink | Kennis delen: Biobased bouwen

Natuurlijke bouwmaterialen, zonder schadelijke stoffen. Beter voor het klimaat, beter voor ons. Biobased bouwen maakt gebruik van natuurlijke materialen die op korte termijn terug kunnen groeien, gewassen die door fotosynthese CO2 uit de lucht vastleggen. Denk aan hout, houtproducten en grassoorten. Daar is veel meer over te vertellen.

Zie verder bij Cooplink

06-07-2022


14th International Communal Studies Association (ICSA) conferentie

De drie jaarlijkse conferentie van onderzoekers op het gebied van gemeenschappelijk wonen is dit jaar in Skanderborg Denemarken, van 14 tot 16 juli. Met als thema 'Co-Creating Community'.

ICSA

14-07-2022


Cooplink Wooncoöperatiedag

Voor beleidsmakers, financiers en wooncoöperaties samen tijdens Cooplinks Wooncoöperatiedag. 

Zie verder bij Cooplink

03-09-2022


LVGO-themamiddag De zorgzame woongemeenschap

Als bewoners van woongemeenschappen geef je elkaar burenhulp en onderlinge steun. Het wonen in een woongemeenschap is een goede manier om lang gezond te blijven. Toch is het onvermijdelijk dat we met chronische ziekten en lichamelijke beperkingen te maken krijgen. Hoe gaan we hiermee om?

Zie verder bij de LVGO

09-09-2022